Cretaluxlokalene i stockholmgata 10 på rodeløkka

Da vi kom over lokalene besto de av rå betongvegger, tak og gulv og fire søyler. 4 meter og 10 cm fra gulv til tak og med 16 meter vindu mot verden, altså gaten. De opprinnelige plantegningene fikk vi lov å se bort fra. Med god hjelp av NSW-arkitekten Leona Roche kunne vi skape de rommene vi ønsket.

Sketchup og Podium Ved hjelp av gratisprogrammet SketchUp og renderingprogrammet Podium kunne vi forme lokalene med nesten fotorealistiske skisser. Orienterer man lokalene riktig i forhold til himmelretningene, lengde- og breddegrader, kan man også se hvor solen kommer uansett tid og årstider.
De 4 søylene og Cretaluxkrittet Vi hadde allerede navnet da vi fant lokalene. De 4 søylene i rå betong minnet sterkt om Cretaluckrittene, og det første vi gjorde var å gi hver søyle en farge fra den originale krittesken.
To møterom Vi valgte å gi de to møterommene en lavere høyde enn hovedrommet. På den måten ble ikke rommets opprinnelige form kompromittert. Møterommene er som to klosser mot hver side av rommet.
Opprinnelig tegning De opprinnelige planene hadde en ganske tradisjonell rominndeling. Siden vi har litt andre behov kunne vi kaste denne tegningen i papirkurven og starte med blanke ark.
Lamper fra LucePlan Mens de store industrilampene i taket er fra Flos, er alle andre lamper fra LucePlan. De er designet av Daniel Rybakken.
trappetrinn Gulvleggerne fra Skovin var også dyktige møbelsnekkere. Det er vår lille trapp et bevis på ...